Suomalaista osaamista matkalla Sveitsiin

Luonnonkosmetiikka, Puhtaus ja ympäristöystävällisyys -

Suomalaista osaamista matkalla Sveitsiin

CHOICE Finland käynnisti elokuussa kansainvälisen kaupan suunnittelun ja kasvattamisen. Vienti on ollut haaveenamme pitkään. Eikä pelkästään siksi, että tuotteemme ovat laadukkaita ja vientikelpoisia, vaan myös siksi, että liki 20 vuotta CHOICE Finlandilla työskennellyt myyntipäällikkömme, ihana Maarit Rantala, muutti tuohon upeaan maahan. Maarit asuu ranskankielisellä alueella lähellä Berniä, suloisessa pienessä sveitsiläiskylässä.

Sveitsi on äärimmäisen monipuolinen ja kaunis maa. Sveitsin vuoristoinen luonto on sekä kirkasvetiset järvet ovat henkeäsalpaavan upeita. Maarit on saanut nauttia Sveitsistä jo pian puoli vuotta. Maan kulttuurin ja tapojen tuntemus on syventynyt, kielitaito edistynyt ja Sveitsi tuntuu hyvältä paikalta asua ja elää.Auringonlasku myrskyn jälkeen.

Nyt on hyvä ja turvallinen hetki käynnistää myös CHOICE Finland –tuotteiden markkinointi  ja myyminen Sveitsissä. Maarit on tehnyt tutkimustyötä liittyen luonnonkosmetiikan markkinoihin Sveitsissä.

Haastattelin Maaritia liittyen tulevaan työhön ja haasteisiin. On hauska päästä hieman kurkistamaan tämän tehopakkauksen arkeen ja elämään Sveitsissä.
 Luonnossa oleilu hymyilyttää.
 

Mitäpä kuuluu, kaunokainen?

Kiitos, tänne Sveitsiin kuuluu oikein hyvää. Kesä on kohdellut hyvin ja pitänyt sisällään paljon näkemistä ja tekemistä tässä kauniissa maassa.

Onko Sveitsi asettanut sinulle haasteita kotiutumisen suhteen?

Voin sanoa, että tähän mennessä kotiutuminen on sujunut ilman suurempia hankaluuksia. Haasteellisinta taitaa olla tuo ranskan kielen opettelu, koska ilman sitä täällä ei niin hyvin pääse sulautumaan paikallisten joukkoon. Luulin jo sitä vähän osaavani reilun vuoden työväenopisto opiskeluiden jälkeen, mutta väärässäpä olin. Nyt neljän kuukauden aika intensiivisen opiskelun ja käytännön kautta tämä kaunis, mutta haastava kieli alkaa varsinaisesti avautumaan.  Englantia ei täällä juurikaan puhuta, vaikka toki isoimmissa kaupungeissa silläkin hätätapauksessa pärjää.

Onko luonnonkosmetiikka Sveitsissä samanlainen trendi kuin Suomessa?

Sveitsissä on pitkät perinteet luontaistuotteiden käytössä ja niillä on ollut oma pienempi,  valveutunut käyttäjäkuntansa, vähän samoin kuin Suomessakin. Nyt myös täällä jatkuvasti kasvava porukka on liittymässä tähän globaaliin “vihreään vallankumoukseen”.  Halutaan syödä puhdasta ruokaa ja käyttää luonnonkosmetiikkaa, joka osaltaan vähentää omaa ja luonnon kemikaalikuormitusta. Luonto on hyvin tärkeä tälle ulkoilmasta nauttivalle kansalle.

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi siellä?

Vaikka olen ollut ns. citygirl henkeen ja vereen viimeiset vuodet, niin täällä maalla luonnonhelmassa asuessa on kyllä sielu levännyt ja olen nauttinut tästä rauhallisesta elämänmenosta. Luonto on aina ollut minulle tärkeä ja rakastan kävellä metsässä, järven/meren rannalla ja ihailla eläimiä, kasveja, ääniä, tuoksuja.

Myös liikunta on minulle erittäin suuri voimaa antava elementti ja täällä olen pyöräillyt, vaeltanut vuorilla, kävellyt metsässä ja nostellut painoja. Olen myös joutunut opettelemaan levon ja rauhoittumisen taitoja, jotka ovat olleet vähän hukassa aiemmin. Sielulle ja ruumiille on annettavaa aikaa palautua rasituksista.

Eroavatko mielestäsi Sveitsin kielialueet toisistaan? Jos niin miten?

Oi, kyllä eroavat. Sveitsi on pieni maa, joka on jakaantunut kielellisesti ja kulttuurisesti kolmeen osaan. Sveitsin saksalaiseen, ranskalaiseen ja italialaiseen osaan. Nämä todellakin eroavat monissa seikoissa keskenään. Ihmisten mielenlaadulla, säällä, tavoilla, kulinaarisilla erikoisuuksilla jne. on valtavasti eroja. Tämä on rikkautta, mutta myös jonkin verran erottava ominaisuus.

Tiedämme, että ruoka ja urheilu ovat suuria intohimojasi. Oletko löytänyt Sveitsistä jotain erilaista hyvinvoinnin osalta, jota meillä Suomessa ei vielä ole?

Kyllä, ruoka on liikunnan lisäksi erittäin lähellä sydäntäni. Olen mm. aivan fiiliksissä tilaamastani, kotiovelle joka toinen viikko tuodusta lähetyksestä, jossa on paikallisia eli lähituotettuja kauden vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Mahtavat värit ja maut! Täällä hyvinvointiini liittyy vahvasti juuri tuo luonto, joka on läsnä joka puolella ja erittäin vaihteleva. Kauneutta arvostavana täällä kyllä silmä lepää, katsoo minne päin vaan.Ovelle tuotuja lähiherkkuja.

Kerro meille vielä jokin huikea kokemus, jonka olet siellä saanut tehdä ja kokea.

On aika vaikea laittaa näitä kokemuksia mihinkään järjestykseen, mutta parhaat elämykset liittyvät tuohon luonnossa liikkumiseen… Yksi huikeimmista ja rankimmista oli 4,5 tuntia, 18 km ja 1100 m nousua sisältävä vaellus Sveitsin alpeilla. Itkupotkuraivareiden saattelemana suoriuduin viimeisestä ja rankimmasta noususta ja ylhäällä tunsin olevani voittaja katsoessani huikeita maisemia. Vaikkei kyse ollut mistään Mount Everestistä, niin kyllä siinä ihan haastetta oli tälle suhteellisen kokemattomalle vuoristokäppäilijälle.Ansaittu lepohetki vaelluksen jälkeen.

Kiitos haastattelusta. Ehkä kuulemme sinusta pian uudelleen kohta julkaistavan Sveitsi-blogin muodossa ;)

Kiitos ja mahtavaa loppukesää kaikille sinne Suomeen. Miten tänne Sveitsiin päädyin, hauskoja tarinoita elämästä täällä ja CHOICE Finland kuulumisia riittää jaettavaksi, joten blogin muodossa niitä jatkossa pääsee seuraamaan.

Ihanaa alkanutta syksyä sinne Sveitsiin sekä tietenkin kaikille upeille CHOICE Finland –asiakkaillemme.

Maija


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua