Suomalaiset yrittäjät laiskoja?

CHOICE Finland, ihonhoito, Luonnonkosmetiikka, Suomalaisuus, yrittäminen -

Suomalaiset yrittäjät laiskoja?

 

Joskus myyntipäivän käynnistäminen ja liikkeelle lähtö on haastavaa.

 

Suomalaista yrittäjyyttä on kritisoitu mediassa. Viimeksi toimittaja Tuomas Enbuske latasi aikamoisen kirjoituksen Iltalehdessä 4.1.2019. Hän väittää suomalaisia yrittäjiä laiskoiksi ja luovaan toimintaan kykenemättömiksi. Hän lyttäsi suomalaisen yrittäjyyden, unohti historiamme ja kehui kovin ruotsalaista yritystoimintaa. Naurettavaa, pinnallista ja liian helppoa yleistämistä. Tämä yrittäjä vetäisi kirjoituksen johdosta herneen nenään – ehkä kolme hernettä. Kerron miksi.

 

Liiketoiminnan kasvattaminen kansainväliseksi on täynnä haasteita ja suuria unelmia. 

 

Olen toiminut yrittäjänä pian 20 vuotta. Yritystoimintani on ollut aina kannattavaa ja konkursseilta olen säästynyt. Työtä olen tehnyt paljon ja rakentanut samalla perheen lapsineen. Sukuni taustalla on evakoita sekä 90-luvun lama, joka oli lapsuuden perheelleni kohtalokas. Yritys kaatui ja omaisuus menetettiin. Ymmärrystä siis epäonnistumiselle on ja lähtökohdat yrittämiselle ovat olleet haastavat. Tekemistäni tämä ei ole kuitenkaan katkeroittanut koskaan – sisuunnuttanut kyllä!

 

Kun sukutaustan antama taloudellinen pääoma puuttuu eikä valtamedia ole tehnyt kasvoja tunnetuksi, on kehitettävä omia keinoja bisneksen tekemiseen – ja tämä on vakavaa työtä, sitä ei tehdä laiskasti. Liiketoiminnan kehittäminen vaatii aikaa ja rahaa. Jos rahaa ei ole, sitä on lainattava ja lainaaminen on aina kallista. Järkevintä on tehdä vahvaa kassavirtaa ja kehittää samalla yritystä. Tämä vaatii vuosien työn, usein minimipalkalla. Kun palo on suuri, niin duunit tehdään intohimolla ja hommat kehittyvät. 

 

Maamme on täynnä huikeita yrittäjätarinoita, jotka on rakennettu rohkealla luovuudella ja uudenlaisella ajattelulla. 

 

Vuonna 2019 yrittäminen on haastavaa, koska elämme monella elämän osa-alueella murroksessa. Reaalimaailman rinnalle on tullut digitaalinen maailma ja näissä molemmissa on toimittava jatkuvasti. Maailma muuttuu hurjaa vauhtia ja muutoksen keskellä yritystoiminnan on oltava arvolatautunutta ja kestävää. Kaupankäynti ja ostokäyttäytyminen eivät ole enää ennustettavia, ja on oltava rohkea. Uutta ei pidä pelätä ja pelolle ei todellakaan pidä antaa valtaa. Me suomalaiset olemme sisukkaita ja rohkeita. Uuden kansainvälisen maakuva vertailun mukaan me myös tuotamme eniten hyvää muille maille.

 

Olen huolissani suomalaisen yhteiskunnan tämän hetkisestä tilasta. On liikaa ihmisryhmiä, jotka eivät voi hyvin. Raha ratkaisee ja kaikilla sitä ei ole. Tämä on syy, miksi yritän. Yrittäminen Suomessa ei aina ole kannattavaa ja usein menestystuotteen takana on vuosien työ liian pienellä palkalla. Missioni on luoda vahva suomalainen hyvinvointibrändi kotimaan markkinoille ja myös vientiin. Haluan, että ikääntyvässä Suomessa eläkeläiset hoidetaan hyvin ja heikommista pidetään huolta! Tehdään rohkeasti suomalaista yhteistyötä ja annetaan kotimaisten yritysten vaurastua. Peräänkuulutan siis suomalaiseen liikemaailmaan enemmän empatiaa ja välittämistä.

 

Hyvä me! Hyvä Suomi!

Rakkaudella,

Maija

CHOICE Finland

 


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua