Huoleton mieli luo parasta kauneutta

Huoleton mieli luo parasta kauneutta

Hei,

Kävin alkusyksystä vierailemassa Bengtskärin majakalla. Tuo pieni hetki merellä ja tuolla ihanalla saarella inspiroi minua kirjoittamaan hyvästä mielestä. Onhan slogan "Kauneutta ja hyvää mieltä" ollut yrityksemme sloganina jo vuosia.

Mieli ja sen hoitaminen on iso osa hyvää oloa ja kauneutta. Mieli ohjaa valintojamme ja luo pohjan kaikkeen toimintaamme. Jokainen tietää, miltä tuntuu tehdä asioita hyvällä mielellä tai huonolla. Voiko tuohon mieleen itse vaikuttaa?

Tällä majakka-saareen suuntaavalla merimatkalla minulla oli poikkeuksellisen hyvä mieli. Olin hetken irti omasta arjesta ja vaikka kohtasin välillä pelkoakin kovassa merenkäynnissä olin iloinen ja vapautunut. Matkan jälkeen mieleni oli rikkaampi ja sain jakaa ihanan kokemukseni ystävilleni. 

Tämä pieni matka oli minulle siis poikkeuksellisen merkityksellinen. Olen kiireinen yrittäjä, joka tekee paljon ja kantaa vastuuta. Myös pienten poikien äitiys luo oman haasteen ja perushuolen jokapäiväiseen elämään. Meillä kaikilla on valtava määrä tehtävää ja huolehdittavaa joka päivä.

Heräsin pohtimaan, mikä saa meidät toimimaan arjessa? Mikä ohjaa toimintaamme? Minun kohdallani se on valitettavasti ollut usein pieni pelon jyvänen, joka kummittelee mielessä. On jatkuva huoli siitä, että asiat ovat hyvin ja mitään odottamatonta ei tapahdu. Toimintaa ohjaa huoli ja epävarmuus, ei tiedostettu hyvä mieli. Olen käynyt paljon ystävieni kanssa keskustelua tästä asiasta ja huomannut, että kovin monella meistä on paljon huolta kannettavana. Emme uskalla tuudittautua tarpeeksi siihen hetkeen kun kaikki on hyvin.

 

Dale Carnegie on kirjoittanut kirjan aiheesta, "Miten pääsen turhista huolista?" Kirja avasi miettimään, miten yleistä huoli on, miten se voi sairastuttaa. Carnegie väittää, että turhasta huolesta on mahdollista päästä eroon - hallitsemalla tietoisesti omaa mieltä ja asettamalla selkeät tavoitteet ja unelmat omalle elämälle. Tässä muutama lainaus kirjasta:

"70% kaikista lääkärien potilaista voisi itse parantaa itsensä, jos he vapautuisivat peloistaan ja huolistaan." Lääkäri O.F. Gober

"Liikemiehet, jotka eivät osaa vapautua huolistaan, kuolevat nuorina." Tri Alexis Carrell

"Jokainen päivä merkitsee uutta elämää viisaalle ihmiselle."

"Jokainen voi suorittaa tehtävänsä, olkoon se kuinka vaikea tahansa, yhden päivän kuluessa. Jokainen voi elää sievästi, kärsivällisesti, rakastavasti, puhtaasti, kunnes aurinko menee mailleen. Ja siinä on kaikki, mitä elämä todella merkitsee." (Robert Louis Stevenson)

Huoleton mieli on siis levollinen ja pystyy elämään tässä hetkessä edes pienen hetken. Ehkäpä tätä voi harjoitella!

Tässä pieni kauneusvinkki, jolla voimme aloittaa matkan kohti huoletonta ja parempaa mieltä:

Pieni CHOICE kauneusrituaali:

Meillä kaikilla on oma pieni rituaalihetkemme päivittäin oman peilimme edessä kun valmistaudumme tulevaan päivään tai pesemme kasvomme päivän meikeistä ja vauhdista. Tehdään se jatkossa hyvällä mielellä. Ei huolehdita mistään! Ajatellaan tietoisesti asioita, jotka ovat hyvin:) Muutama minuutti vain aikaa aamuin illoin.

Huoletonta syksyä kaikille ja hymyillään huoletta kun tavataan!

Maija


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua