FI-NATURA - suomalainen luonnokosmetiikan sertifikaatti

FI-NATURA - suomalainen luonnokosmetiikan sertifikaatti

FI-Natura -serifikaatti

CHOICE Finland -ihonhoitosarjalle on myönnetty FI-Natura -sertifikaatti. Tämä on laadun tae siitä, että tuotteemme eivät sisällä keholle haitalle kemikaaleja tai synteettisiä hajusteita. Pyrimme käyttämään tuotteissamme myös mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita. Puhtaassa Suomessa valmistettu kosmetiikka ja täältä saatavat raaka-aineet ovat maailmanlaajuisesti jotain uskomattoman arvokasta ja ainutlaatuista.

Tuotekehityksemme päätavoite alusta asti on ollut saada kuluttajille sarja, joka ei allergisoi, vaan ravitsee ja hoitaa. Säilöntäaineet, joita sarjassamme käytämme saadaan luonnosta ja näitä samoja säilöntäaineita käytetään myös ruuassa. Siinä, missä kehoa voi hoitaa sisäisesti puhtaalla ruualla ja ravinteilla, myös ihoa voi hoitaa. Luonnon puhtaat aineet suojaavat ja hoitavat ihoa. Olemme vastuullisia myös purkkivalinnoissamme. Haluamme, että käyttämämme muovi-materiaalit ovat hajoavia.

Virallista luonnonkosmetiikan määritelmää ei lainsäädännössä ole määritelty. Sen sijaan epävirallisia määritelmiä on kehitetty useita. Luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeetonta kosmetiikkaa tai kierrätystä edustavia sertifikaatteja on paljon. FI-Naturan myötä myös Suomessa on oma sertifiointijärjestönsä. Suomessa on jo aiemmin toiminut Pro Luonnonkosmetiikka ry, joka edistää luonnonkosmetiikan tunnettuutta ja käyttöä.

 

Kaikkea kosmetiikkaa saa mainostaa luonnon raaka-aineilla ja yhä useampi sarja nostaa esille ekologisuutta. Tämä johtaa helposti vihermarkkinointiin ja viherpesuun. Tämän ehkäisemiseksi eri maissa on kehitetty hieman toisistaan poikkeavia luonnonkosmetiikan sertifiointitapoja. Sertifiointi tapahtuu ulkopuolisen tahon kautta, ja on näin luotettava mittari yksittäisen tuotteen tai sarjan luonnonmukaisuudesta.

Tunnetuimpia eurooppalaisia luonnonkosmetiikan sertifiointijärjestöjä ovat belgialainen NaTrue, brittiläinen Soil Association, italialainen ICEA, ranskalainen Ecocert ja Cosmebio, saksalainen BDIH sekä COSMOS-sertifikaatti, joka on kehitetty yhtenäistämään sertifikaatteja. Sertifikaattien vaatimukset eroavat toisistaan jonkin verran, mutta kaikkien järjestöjen perusajatus on, että mahdollisimman suuren osan tuotteen raaka-aineista tulisi olla luonnollisia tai luonnollista alkuperää olevia aineita.

Haluan olla omalta osaltani mukana luonnonkosmetiikan kehitys- ja tiedottamis-työssä ja ilokseni voin kertoa päässeeni mukaan FI-Natura -yhdistyksen hallitukseen. Toimin FI-Natura -yhdistyksessä 4.9. 2017 alkaen sidosryhmä- sekä tapahtuma-koordinaattorina. Tavoitteeni  on saada kuluttajille tietoa luonnonkosmetiikasta sekä saada aikaiseksi yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, joille luonto ja ympäristön kunnioitus ovat tärkeitä.

Hyvää syksyä kaikille! On mahtavaa seurata taas, miten luonto muuttuu ja valmistautuu upeilla väreillään tulevaan talveen. Vielä nautitaan kuitenkin luonnon väreistä ja auringosta.

 

Maija


Jätä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua